Snart är det jul!

På julaftonsmorgon planerar vi som vanligt att fika lite extra i stallet med ”julfrukost”. I stall Källse har vi de senaste åren flyttat våra traditioner hemifrån till stallet och det brukar bli minst lika mysigt. Vill ni göra oss sällskap så är ni varmt välkomna men hör gärna av er så att vi kan planera lite. Flertalet av hästarna kommer att galoppera på lite den 23e och sedan vaccineras och får då några dagar ledigt. De hästar som inte ska vaccineras kommer att träna på julafton om vädret tillåter.

De senate dagarna har banorna varit stängda pga de kraftiga snöfallen och vi har fått hitta alternativa lösningar och tränat mycket i djupsnö på de banor som normalt sett är avsedda för lugnare tempon. Idag var det riktigt kallt och temperaturen kröp ner mot -15 grader när det var dags att gå hem. Det biter verkligen i kinderna att rida och tyvärr har flertalet hästar hostat efter träning. De är svårt att avgöra om hosten kommer av den kalla luften eller om hästarna är lite småsjuka men stallfromen har varit minst sagt blek de sista veckorna.

Zeke red jag idag för första gången ett varv runt stallområdet och han skötte sig fint. Han har mognat mycket de senaste veckorna även om han gärna ”gastar och skriker” i ett. Silence Is Bliss (min rixhäst) ska förhoppningsvis kunna påbörja resan hem till Sverige imorgon. Det svåra vädret i Europa har försenat transporten ordentligt och jag pratade så sent som idag med stallet som berättade att han går på walkern varje dag och mår prima.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: