Kylig morgon

Det var bara 10 grader i morse och det börjar redan bli kyligare på nätterna. Hästarna har fått stå utan täcken ett tag men nu blir det dags att börja lägga på dem igen på nätterna. Onsdag och banan stängde tidigare trots att löpen gick på Jägersro idag. Emma och jag skyndade oss att rida ett par tidigt och avslutade mockningen lite senare i stället. Shabassh tömkörde jag idag och det gick riktigt bra. Jag har haft svårt att komma åt vissa av hans problem när jag rider då han kan bli lite väl pigg men i linorna fick jag honom att jobba bra. Det blir mer tömkörning av honom framöver!

2 Responses to Kylig morgon

  1. Hejsan! Jag noterar att vår häst, eller delägare har fått 1/3 starter jämnfört med de som ligger 1-2 i poängligan, vore det inte en ide att starta mer ofta och tjäna in poäng, istället för att låta dem bli helt överlägsna med sina 6 starter på denna tid, det känns märkligt att inte tävla på samma villkor, tycker inte du det Annika? En häst måste ju tävla lika mycket om den skall jämnföras med en annan, annars är det ju fusk om en häst startar 10 gånger och en annan bara 2 tex. Det är ju inte rättvist för någon, samt vi förlorar pengar på att starta mer sällan ifall det skall sluta med plus på kontot. Har jag fel? En tävling, då skall väl alla starta samma antal gånger?? Med samma distans, annars blir det hela en stor bluff.

    • annikakallse skriver:

      Det är levande djur och individer vi håller på med och tyvärr kan vi inte garantera ett antal starter för varje häst då hade det varit lätt att vinna lopp. Silence Is Bliss började säsongen lovande och tog två fina andraplatser bakom Street Band som har visat sig vara fullständigt överlägsen i år. Sen trampade han dessvärre snett i ett snabbjobb och efter veterinärsinrådan tvingades jag vila honom och har då missat starttillfällen. Hästens välbefinnande går alltid först och nu har Silence Is Bliss behandlats ioch fått den tid vi tror att han behöver för att knäskadan ska ha repat sig. Han är på väg tillbaka och jag hoppas att allt går vägen och han snart finns med i startlistan igen. Trots att vi har missat två löp så ligger Stall Zeus trea på listan och inte långt efter Stall Nike som passerad oss igår med ett par poäng.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: