Intensiva dagar!

Det har gått i en rasande fart de senaste dagarna. Måndag hade jag tid att kolla några hästar i munnen på kliniken och vi började med Creme De La Creme som fick sina vargtänder och några mjölktandskappor bortplockade. Unghästarna byter ut sina mjölktänder under ett par års tid men det första bytet kommer vid 2,5-3 års ålder.

Simons Wood var nästa att kollas och tyvärr upptäckte vi att hans gamla rotfyllning hade släppt och vi kommer att åka till Söderköping och tandvårdskliniken med honom i nästa vecka för att fylla tanden på nytt. Alva har behandlats i sina kotor med en ny metod där man utvinner serum ur hästens eget blod och injicerar i kotorna. Vi tog blod i måndags och injicerade igår och hoppas att hon blir som ny!

Yuyu står fortfarande på landet men från och med den här veckan börjar Nina att rida honom ett par gånger i veckan. Joel är lite på gång för kval och tränade startboxar igår tillsammans med Cool Luke och gjorde det bra. Lördag är det åringsauktion på Täby Ryttarcenter och söndag storloppsdag på Täby. Jag har bara Viby Sunzeeker till start men han får debutera i Breeders Juvenile Consolation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: