Ups and downs…

Det har varit en full dag med både roliga och mindre roliga upplevelser.

Vi började i morse med att konstatera att Silence Is Bliss hade feber efter gårdagens operation och veterinären ordinerade smärtstillande och penicillin. Det är aldrig riskfritt att behandla hästar med penicillin och Silence Is Bliss fick en så kallad penicillinchock.  Penicillin injiceras i muskeln och en penicillinchock är när hästen reagerar på prokaninet i penicillinet. Prokanin gör att penicillinet tas upp långsamt i kroppen och om hästen får prokanin i blodet kan de reagera med kraftiga balansrubbningar och panik. Som tur vad gick det bra och Bliss kom ur incidenten med ett par småsår.

Dagen fortsatte i alla fall på ett bra sätt med flera fina turer och fint väder. Vi fick oss ett gott skratt när Shabassh tog sina ”Houdini-konster” till nästa nivå. Rebecca sadlade upp honom och medan vi bytte hästarna i hagarna så hade han ålat sig ut ur både träns och sadel. Utan att knäppa upp sadelgjorden! Det ända han fortfarande hade på sig var en nosgrimma som höll bettet kvar i munnen, resten av grejerna stod han på. Jag har aldrig haft en en häst tidigare som har varit klurigare…

Lördag planerar jag att jobba ett par hästar på morgonen och sedan åka till auktionen för att titta på åringarna. Inför de engelska auktionerna så har den första katalogen kommit med posten och snart kommer även den andra. Jag är i full gång med att sy ihop nya konsortier och hoppas vi kan bilda några nya glada gäng i höst. Tisdag åker jag på galoppkryssning med Birka Paradise, häng gärna med ut på Östersjön en sväng! (Mer info hittar ni här)

5 Responses to Ups and downs…

 1. Eva Bergström skriver:

  Opererad? För vad? Prognos?

 2. Camilla Eriksson skriver:

  Usch, vad läskigt när dom chockar! Har varit med en gång, då var det ett sto som hade föl i boxen (vi fick ut fölet som tur var). Absolut en av mina värsta upplevelser!

  Tur det gick bra iaf!

  • annikakallse skriver:

   Det är alltid lika läskigt, har haft två tidigare och de slog bara med frambenen och skakade på huvudet. Det här var lite värre… men det gick bra i slutändan.

 3. annikakallse skriver:

  Silence Is Bliss har gjort en diagnostisk artroskopi i ett framknä, dvs en titthålsoperation för att se vad som kan orsaka hans hälta. Kirurgerna hittade en spricka i ledbrosket och det blir nu en lång konvalescens och planen är att han ska kunna vara ridbar i alla gångarter runt årsskiftet.

  • Eva Bergström skriver:

   Vad trist, men ändå bra att vet dels hittade något dels at det var något som gick att åtgärda. Nu är det väl bara att hoppas och ha tålamod! Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: