Cirkuskonster i Norge och tränarmöte på Täby

Idag inträffade en incident i Norge som definitivt kan klassas som osportslig. I sista sväng puttar Espen Ski till Madeleine Haugland som utför rena cirkusnumret för att stanna kvar i sadeln. Efter att ha återfått balansen rider hon till och vinner överlägset! Espen stängdes av omedelbart och ärendet skickade till den högre galoppdomstolen.
Löpningsfilmen hittar ni här

Tränarmöte på Täby idag och som vanligt diskuterade vi frågor som banan och anläggningen. Dessutom var frågan om vinterns prispengar på agendan. Under januari- februari delas det ut 7 priser i alla löpningar, dessvärre drabbar det andra- femte placerad som får mindre pengar än tidigare. Under 2012 kommer sidoludd, blinkers och norska blinkers att betecknas på olika sätt i startlistor och program vilket ses som en klar förbättring i spelinformationen.

Hästarna har tagit det lugnt idag förutom några som har travat på walkern. Silence Is Bliss hostar fortfarande massor och efter en ny endoskopi och lungröntgen idag så misstänker vi lunginflammation vilket inte känns så kul. Han har ingen feber men massor av slem i halsen och nu blir det behandling med mer slemlösande och trimsulfa. Jag hoppas han tillfrisknar fort, knäet ser jättefint ut och han rör sig bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: