Blöt lördag…

Rubriken kanske kan misstolkas men för oss som var på plats förstår precis vad jag menar. Morgonen började med regn och dirttrackbanan låg snabbt under vatten. Stackars Ylva Engblom och Johan Stenström fick sitt stall översvämmat då avloppsbrunnen utanför korkade igen och vattnet forsade in på stallgången. Jag har lärt mig genom åren att bli en mästare på att bygga vallar, lirka med brunnen och försöka leda bort vattnet för att slippa hamna i samma situation, det var dock nära för ett par veckor sedan.

Det fanns inget annat alternativ än att ställa in det planerade jobbet för Blackburn. Som tur är håller cushiontrackbanan riktigt bra vid regn så länge den inte har frusit och vi gick i stället ett par tempoväxlingar på långsidorna där med Blackburn och Loch Ordie. Efter träningen av Blackburn blev det en trevlig fika tillsammans med delar av Stall Blackburn-easy! Med hjälp av Nina och Emma reds även de andra hästarna medan regnet övergick i snöblandat regn och det blev iskallt att jobba klart i dyngsura kläder. Jag är idag evigt tacksam för min stora tvättmaskin och inte minst torktumlaren som gick på högvarv.

Eftermiddagen ägnade jag åt en fin julkonsert med bland annat Malena Erman i Hedvig Eleonora Kyrka tillsammans med familjen och väl tillbaka på Täby Galopp för kvällsfodringen så var stallbacken täckt av ett par cm smömodd. Jag vågar inte ens tänka på hur banan ser ut men kan i alla fall konstatera att imorgon behöver vi plocka fram simfötterna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: