Startboxträning, grästräning och Jägersrostarter

Ungefär en gång i månaden får vi nu hjälp av Täby Galopps startboxpersonal att startboxträna hästarna i de riktigt startboxarna. Idag var det dags igen och Niece Pearl fick springa av från boxarna en gång i sällskap av Simons Wood. Hon gjorde det riktigt bra och kommer inte behöva öva något mer innan det är dags för kval. Även Redwing (Helenas tvååring) fick titta lite på boxarna och skritta igenom efter lite övertalning av Rebecca.

Nästan alla hästarna har cantrat idag och de var riktigt pigga och några fick vi hålla i oss ordentligt på… Grässäsongen är i antågande och idag tog jag mig en joggingtur på gräsbanan för att kolla underlaget. Ska inte påstå att jag slog något banrekord men banan ser fin ut och är förvånansvärt jämn. Imorgon är det dags för årets första grästräning och jag kommer att låta Manhattan känna på banan för första gången inför en eventuell start den 5 juni.

Idag startanmälde jag ett par hästar till nästa veckas lunchtävlingar. Eftersom vi har fått ett tre veckors uppehåll i tävlingsprogrammet på Täby så blir det till att göra resan söderut. Top Tinker, Diablesse och Shabassh har hittat varsin uppgift och jag hoppas att de alla tre kan trivas bra på Jägersros bana.

20120524-194844.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: