2 segrar och en massa placeringar!

Helt klart en bra dag på jobbet och dagar som denna gör det inget att arbetsdagen blir 12 timmar lång. I stort sett hela stallet till start och alla (!) hästarna fixade prispengar och placeringar. Först ut var Niece Pearl att kvala och efter en startboxstrykning av den anddra treåringen blev hon ensam men avverkade trots det de 1000 meterna på 1,02. Det är klart godkänt.

Top Tinker börjar visa lite förbättring och blev 5:a idag (2 500kr). In på upploppet såg han farlig ut men kan inte svara speedhästarna utan får leva på sin styrka. Manhattan var favorit i amatörlöpningen och fick dessvärre en knuff efter start och hamnade då bakom i sprutet. Inte Manhattans favoritsenario och han blev 4:a (3 200 kr+ 40% bonus) inte så långt slagen. Simons Wood var med i samma lopp och fick en smygresa på rail och såg riktigt farlig ut sista biten. Han han inte riktigt fram och fick nöja sig med en andra placering (10 000kr).

Clan Piper gick i ett lärlings/young rider lopp idag och reds av norska Madeleine Haugland. Han fick en bra resa utvändigt och slapp trafikproblem på upploppet. Clan Piper avgjorde ganska säkert och segern var värd 20 000kr. Blackburn mötte som vanligt ganska bra treåringar men är jämn och stabil, en ny 4:e placering gav 7 200 kr. Han är fortfarande bromsig i sprutet och hade nog varit tvåa om han hade prickat starten lite bättre den här gången.

Dagens åttonde löpning var som klippt och skuren för Silence Is Bliss och han gjorde oss inte besvikna. En enkel seger och 25 000 kr kunde han inkassera efter mer än ett års tävlingsfrånvaro. Tyrconnell gjorde en riktigt bra löpning och speedade till en andra placering (12 500 kr) och fixade en dubbel till mig som ägare och stallet. Diablesse fick starta i loppet som utfyllnad men slog en häst och efter en diskning av målfyran som inte vägde in i tid efter loppet blev Diablesse 4:a vilket gav (4000 kr + bonus).

Totalt blev det drygt 87 000 kr idag och jag är nu snart halvvägs mot det ganska högt satta målet 1 000 000 kr intjänat 2012. Idag har jag också gjort upp en försäljning av Dewar’s som inte håller för galoppträning. Han kommer att bli ridhäst åt en tjej i Vallentuna och jag hoppas att de kommer att få många fina år tillsammans. På Lördag flyttar han till sitt nya hem.

Några av dagens bilder från Svensk Galopp

Detta bildspel kräver JavaScript.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: