Storstädning, startboxträning och titt på gräset

Med en lugn start på veckan då större delen av stallet har vilat efter sina starter har det funnits tid till lite annat. Idag tog jag ett ryck med högtryckstvätten och har hunnit med att städa av de första fem boxarna, som efter vintern var lite skitiga. Imorgon tar jag ett nytt ryck och tar ett par till.

Idag var gräset öppet för träning och Diablesse fick ta ett lugnt varv för att kika på det nya underlaget inför nästa veckas tävlingar. Blackburn ska även han göra debut på Täbys gräsbana men har nog tränat massor på gräs i England och dessutom gjort 3 av sina 4 Englandsstarter på gräs. Nu hoppas jag att gräset torkar upp lite inför nästa veckas tävlingar. Bitvis står banan under vatten och det är kanske lite väl mjukt.

Startboxträning blev det också idag då de stora boxarna var framkörda. Redwing skötte sig fint och stod instängd två gånger medan Yuyu var väldigt pigg för dagen och blev stressad över att det var ganska rörigt runt omkring med hästar från olika stallar som kom och gick. Vi ska ta honom i lugn och ro någon dag så ska det nog inte vara några problem. En gång gick han igenom i alla fall och sen var vi nöjda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: