2 sjätteplaceringar

Det blev två sjätteplaceringar precis utanför prispengarna för dagens två starthästar. Jag måste erkänna att jag kände mig lite ringrostig när jag red Shabassh men till Simons Wood i loppet efter kände jag mig mer varm i kläderna. Det var länge sedan jag red lopp men jag ska försöka rida lite mer ett tag och komma igång igen, det är så roligt och jag anser att jag får en bättre koll på hästarna när jag sitter på dem då och då.

Shabassh var snabb från boxarna och in i svängen tog jag ett beslut som jag ångrar, för att spara mark styrde jag ner på plankan och för sent upptäckte jag hur tungt innerspåret var, då hade jag redan ett gäng hästar utvändigt om mig. Det tog 400 meter innan jag lyckades tråckla mig ut igen och även om Shabassh tog i sista biten så var det för långt fram.

Även Simons Wood överraskade mig med att vara snabb iväg och pulla(!) Simon brukar inte ens pulla i träning och nu fick jag hålla i ordentligt första halvan av loppet, han var med länge men blev riktigt trött sista biten och blev målfotoslagen om fjärdeplaceringen. Trots att det inte blev några pengar idag är jag ganska nöjd med hästarna som säkerligen behövde en genomkörare efter de senaste veckornas halvdana träningsförhållanden.

Rebecca spräckte också sin segernolla redan första tävlingsdagen då Indian Pale vann lopp 3 busenkelt! Grattis och vi hade en anledning att fira när vi kalasade på Emmas tårta efter tävlingarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: