Lerig tävlingsdag med fin prestation

Då har det varit tävlingar på Täby Galopp igen och jag hade med lite planering sett till att ha dagen ledig från universitetsundervisningen genom att genomföra veckans två laborationer under måndagen och tisdagen. Imorgon är det nya föreläsningar på schemat med start kl 8.15 så det är bara att komma upp och i väg i god tid med tanke på morgontrafiken.

Tävlingsdagen idag var en aning lerig. Jag som har träckt (och Ullis) hade lera från topp till tå innan vi var klara och båda hästarna var fullständigt täckta av dirttrack. Silence Is Bliss fick i avsaknad av andra lopp starta på 1350 meter som inte passar så bra, en ny 6e placering blev det och jag hoppas att vi i alla fall får en handicapsänkning efter dagens start. Manhattan gjorde däremot en jättefin prestation som två efter att ha fullkomligt flugit fram över upploppet. Han känns fin i träning och är så jämn och ärlig i loppen att han är en dröm att träna. Ullis är också lite mallig när hon får träcka världens snyggaste häst som till och med har skapat sig en fanclub bland publiken på Täby Galopp :).

Efter loppen influensavaccinerades båda hästarna och de får nu några dagars välförtjänt vila innan vi letar nya uppgifter till dem. Eftermiddagen spenderades jag med att ”hänga” på kliniken och försöka snappa upp lite nyttiga kunskaper som avbrott till kursen vi läser nu i biomedicin med mycket biokemi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: