Faffa imorgon

Bara en häst till start imorgon och det är Faffa som går e handicap på 1350 meter. Han har fungerat bra i den här klassen och verkar inte vara speciellt beroende av passande banunderlag. Jag hoppas på en bra prestation och pengar. Banan har torkat upp sedan förra veckan då den var riktigt dålig och loppen ställdes in. Men den är betydligt hårdare/ snabbare än tidigare under vintern och hela eftermiddagen/kvällen har det regnat i Täby vilket säkert gör topplagret ännu lite blötare. Jag sitter i studion även imorgon och ska försöka leverera bra ideér i en svårlöst omgång!

Idag (lördag) har jag jobbat Manhattan lite lätt inför nästa veckas start och även Catherine Laboure har cantrat en sväng. High Society tränar riktigt bra och fick gå på insidan av Simons Wood 1200 meter. Hon har blivit riktigt stark och ser kanonfin ut! Även Simon kändes riktigt fin och han tycker verkligen att det är kul att få träna. Idag åkte också RM Escapada hem eftersom hennes sista lopp tyvärr blev inställt.

Under veckan har det annars rullat på ganska bra. Jag skrev en tenta i måndags och det innebar att det har varit ett aningen lugnare tempo på undervisningen under veckan och ganska mycket praktiska moment som dissektioner och mikroskoperingsövningar. Det är faktiskt så att en ganska stor del av vår utbildning nu innefattar att kunna känna igen olika strukturer, organ och celler i mikroskop. Inte helt enkelt men våra färdigheter är trots allt mycket bättre nu än vad de var i höstas då vi kämpade med att känna igen de enklaste cellerna. Annars läser vi urogenitala organ och kommer komma in på reproduktionsfysiologi i veckan som kommer. Passande nog så har vi fått göra vissa praktiska övningar på skolans getbesättning under vår tid på veterinärprogrammet. Några av getterna är dräktiga och i torsdags gick larmet om att det var dags för den första killingen. Ganska coolt att getterna är så vana vid studenter att de inte bryr sig att 70 st rusar dit för att titta.

20140216-001117.jpg
Några av skolans getter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: