Inlägget som försvann…

Jag skrev i fredags ett inlägg som av någon anledning inte postades korrekt på sidan och därför har hamnat utanför flödet :/ Det kommer därför här igen, kanske aningen inaktuellt men att det är vår i luften stämmer i alla fall och idag firade jag med att vårstäda lite på loftet!

Fredag 28 mars:
Det känns faktiskt som det och idag kunde hästarna både ridas och gå i hagen utan täcken! Så skönt för dem och Faffa tog chansen och rulla sig grundligt 🙂

Helgen och början på veckan gick i ett nafs. I söndags låste jag och några av mina kursare mer eller mindre in oss i biblioteket på SLU och med 10 timmars intensivt tentaplugg per dag i tre dagar, så lyckades vi nöta in all den information som vi skulle. I onsdags var det tenta i urogenitala organ, hud och digestionsorgan på alla de djurslag vi läser. Tentan kändes bra och även om det är ett par veckors väntan på resultatet så känns det som om jag bör vara godkänd.

På veterinärprogrammet är det ingen rast eller ro och redan igår började vi med nästa delkurs, den här gången i rörelseapparaten. Efter påsk är det meningen att alla muskler, senor, kärl, skelett och anatomi på inre organ ska sitta så det är en praktisk examination som (lite på skämt) brukar kallas ”gatloppet”.

För att ta en liten break från studierna så passade jag på att spendera förmiddagen igår och idag i stallet för att avlasta Rebecca lite som har väldigt mycket att göra nu när ingen av hästarna startar. Jag har idag ridit ett dressyrpass på Manhattan och använde tiden till att repetera så många muskler i huvud och hals som jag kunde 🙂

Snart är det i alla fall dags får löp på Täby igen (9 april) men innan dess kan man passa på att följa Dubai World Cup imorgon em/kväll och i alla fall några av loppen visas på ATG live annars brukar det gå att hitta gratis live sändningar från tävlingsdagen om man letar lite på nätet. PA Gråberg har en ritt på Beat Baby i ett sprintlopp och får försvara de skandinaviska färgerna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: