Träningsfilosofi

Träningsfilosofi:
Min träningsfilosofi går ut på att individanpassa träningen och få hästarna att trivas med sitt jobb, utan glädje kommer inga framgångar.

Genom att lokalisera varje hästs styrka/svaghet, kan jag med riktad träning arbeta för att förbättra hästen. Jag lägger mycket tid på att förebygga skador och anser att hästens hälsa och välbefinnande är väldigt viktigt. Förutom att anlita veterinärhjälp då det behövs så använder jag mig av equiterapeuter, magnettäcken, laser etc när det behövs.

Allsidig träning är väldigt viktig för hästens hållbarhet och jag försöker variera träningen i den mån det går. Alla hästar grundutbildas i dressyr vilket gör hästarna starkare och mer ridbara och dessutom lättare att sälja som ridhästar efter avslutad karriär.

Faciliteter:
Verksamheten bedrivs i stall 4 på Täby Galopp.

Stall 4, Täby Galopp

Stall 4, Täby Galopp

Träningsbanor tillhandahålls av Täby Galopp och förutom stora dirttrackbanan finns en cushiontrack och flera mindre ovalbanor samt ridstigar, longeringsvolter och en hindergård som är praktisk vid löshoppning och inridning av unghästar.

Skrittmaskin:
Stallet har en egen skrittmaskin med tak för 6 hästar som totalrenoverades 2008 med både nya väggar och underlag.

Rasthagar:
Jag förfogar över 5 små paddockar och alla har nya staket av plast med el alternativt trästaket med el.

Fillial:
Jag har en godkänd fillial på Stensvretens Gård i Bogesund. 10 minuters bilväg från Täby Galopp har jag möjlighet att låta hästarna vila och i stora gräshagar. De hästar som ska hållas igång men behöver ett miljöombyte rids ut i skogen. Bisse Lundgren tidigare proffstränare och numera veterinärassistent har ansvaret för den dagliga skötseln av hästarna.

Transport:
Jag har en egen trailer med extrautrustning som boogie, fronturlastning, säkerhetsbommar och kameraövervakning vilket gör att hästarna åker bekvämt och säkert.

One Response to Träningsfilosofi

 1. Kjell Th. Pettersson skriver:

  Hej!
  Tack för senast (ombudsträffen som Anna F. ordnade).
  Eftersom jag är galoppfadder i norrländska Gävle kan jag inte vara nere på banan så mycket. Det gör att litet e-mailinformation inte skulle sitta i vägen. Förresten – GRATTIS till dina framgångar den senaste tiden. Hur bra är egentligen Sublimateur ( med proffsjockey)?

  Ha det gott

  Kjell Tehå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: