Lugn vecka!

Nu när hästarna är igång och startar frekvent så blir det lugnare i veckorna mellan tävlingsdagarna. Att Nina hjälpte oss i stallet igår och Emma hade studiedag i skola idag gör inte saken sämre. Förutom att pyssla med hästarna så har vi hunnit med massor med extra uppgifter. Igår tog Madeleine och Nina och fixade manar i en rasande fart! Ett perfekt teamwork ledde till ett supersnyggt resultat och nu är de flesta hästarna nyrykta och de som behövde fick manarna flätade så att de ska ligga fint på en sida av halsen. Emma hjälpte mig att gå igenom all utrustning. Allt läder fick sig en ordentlig översyn och helgens löpträns tvättades av. Uppgiften imorgon blir att skura krubborna lite extra noggrant!

Lars Arne (delägare i Clan Piper och Loch Ordie) är normalt sett bosatt i Norrland men besökte idag stallet och klappade sina hästar. Silence is Bliss som har stått sjuk och som konvalecent hela vintern har nu återupptagit sin träning och cantrade lite försiktigt både idag och igår. Han är väldigt glad att få vara tillbaka i arbete och går fint i sällskap med Yuyu som ligger i ganska hårde grundträning för dagen. Idag gick han bara en tur medan igår fick Yuyu assistera som förhäst i två turer och fick på så sätt gå två pass med lite vila emellan. Creme De La Creme är såld och kommer att gå till Skåne alternativt Danmark för att sikta på ett gäng gräslöp på de danska provinsbanorna. Det är tråkigt att förlora en sådan fin häst ur stallet men jag har fått ett glädjande besked att Niece Pearl kommer tillbaka efter att ha vintervilat hemma.

Dessutom slog jag idag en signal till Alebäck Stuteri och förhörde mig om Society Music som mår prima. Hon beräknas föla inom de kommande två veckorna men som vanligt är förstföderskor svåra att beräkna och fölungen kan egentligen komma nästan när som helst nu. Spännande!

Dagens träningsbilder

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna en kommentar