Phu…

Det är en bra rubrik att sammanfatta dagen på. Redan i morse var det varmt (18 grader när jag påbörjade morgonarbetet) och det var inte svårt att ana att det skulle bli en kanondag med sol och värme. Jag gillar inte att starta hästar mitt på dagen när det är varmt och risken för värmeslag och uttröttningsskador är naturligtvis större när det är riktigt varmt.

Clan Piper var först ut av mina hästar och han släpade sig runt i ledvolten och såg definitivt inte speciellt taggad ut. Han var sedan också riktigt seg i loppet och med 65 kg på ryggen blev det bara en 4e placering. Hade hoppats på en bättre placering men han gjorde vad han kunde med så mycket vikt i värmen.

Nästa två till start var Niece Pearl och Shabassh de fick duscha innan vi sadlade för att inte bli för varma men när vi kom ner till uppsamlingsvolten utanför ledvolten blev det en lång väntan när några hästar från hinderloppet innan visade kraftiga symptom på värmeslag. De här hästarna repade sig som tur var efter en stund när de öste hinkar med kallvatten över dem för att kyla ner dem.

På väg till start i amatörloppet inträffade det som jag inte trodde kunde hända. En ryttare med dålig kontroll på sin häst kolliderade först med Shabassh som Emma trillade av för att sedan fortsätta och kollidera med Niece Pearl som Lina trillade av. Som tur var höll både Lina och Emma i sina hästar men Lina fick en rejäl smäll på ena vaden och hade riktigt ont. Lina är tuff och efter att ha rådgjort med läkaren på plats så red hon loppet och gjorde det med bravur. Emma blev tvåa med Shabassh och Lina strax bakom som trea. När hästarna väl var hemma och duschade i flera omgångar och mådde bra kunde jag andas ut efter en aningen kaotisk dag.

Efter tävlingarna var det dags att lasta Tyrconnell i min trailer och bege oss till min filial, Stensvretens Gård. Han klev på transporten utan att blinka, trots att han aldrig har åkt trailer längre än de 200 metrarna mellan stallet och klinikens operationsavdelning då han hade drabbats av en knäfraktur som treåring. Där ska han nu påbörja sin pension och han såg aningen förvånad ut när han kikade ut över den gröna dalen och fick inta stallets största box. I morgon blir det utsläpp i stor gräshage och jag hoppas att han finner sig till rätta fort. Sedan tidigare går redan min 19 år gamla Star Crusher och har det bra på Stensvreten. Idag sick han gå ut på sommarbete och har en gigantisk gräshage till sig och en kompis.

Dagens bildet:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: