Förändringens tid!

I våras skickade jag in min ansökan till högskolan med en tanke om att jag skulle vilja vidareutbilda mig. Jag har alltid varit intresserad av veterinärmedicin men aldrig trott att det skulle vara möjligt att kunna komma in. Mina betyg från gymnasiet var bra men lågt i från högsta betyg i alla ämnen och jag har aldrig funderat mer över saken.

När jag däremot gav jag högskoleprovet ett försök och skrev ett hyggligt resultat förra våren så väcktes tanken. Vårens högskoleprovsresultat var lite förbättrat med men det var någon poäng på fel sida för att jag skulle vara riktigt nöjd.  Jag sökte till årets antagning med känslan om att jag inte skulle få någon av de 100 platserna på utbildningen. Konkurrensen är rätt hård och i år var rekordmånga, nästan 1.700 sökande till veterinärprogrammet. När första beskedet kom i somras hade jag fått en plats på reservlistan, men när jag loggade in igår för att se resultatet av urval 2 så möttes jag av ANTAGEN.

Jag har nog inte riktigt fattat det men den 2 september börjar jag mina veterinärstudier och har 5,5 års spännande läsning och praktik framför mig. Idag har jag också beställt min första bok, en 3kg tung anatomibok som troligtvis kommer att vara min bästa vän under en lång tid. Jag har också det privilegiet att Lina Bogren som har ridit några av stallets hästar i amatörlopp under året, redan har läst första året och har kommit med massa bra tips och råd.

I stallet kommer vi att fortsätta som vanligt. Jag kommer att få masa mig upp ur sängen lite tidigare på morgonen för att hinna rida innan skolan och Rebecca kommer att få ta lite mer ansvar för det dagliga i stallet, vilket hon kommer att fixa galant. Jag tror att med lite planering och struktur så kommer jag att hinna med båda världar och för att få en bra start så har vi minskat ner på antalet hästar. De flesta av mina egna hästar är redan sålda eller till salu. Jag hoppas att allt jag lär mig de närmsta åren kommer att komma mig och Rebecca till fördel i vår jakten på fler segrar, två stycken till så når vi de magiska 100, förhoppningsvis innan året är slut!

Jag är väldigt tacksam för alla positiva ord, mail och sms jag redan har fått och stödet från mina hästägare och vänner är ovärderligt. TACK!

12 Responses to Förändringens tid!

 1. Jesko von Koenigsegg skriver:

  Snudd på att man fäller en glädjetår ! Detta är du verkligen värd.
  Mycket,, mycket Lycka till—
  Kramar Brita o Jesko

 2. Björn Zacke skriver:

  Jätteroligt! Grattis!
  Jag har förstått genom ditt fina samarbete med olika veterinärer att detta är ett område som du varit mycket intresserad av.
  Toppen att du kommit in och lycka till!
  Björn

 3. Anna Millqvist skriver:

  Wow! Grattis! Det här kommer ju att bli toppen, lycka till! 5 slitsamma år, men säkert värt mödan i slutändan!

 4. karin andersson skriver:
  • annikakallse skriver:

   Det verkar som om texten i din kommentar har fallit bort. Jag planerar att fortsätta enligt plan med Lill-Sockan och sälja henne i 20 andelar. Jag kommer att ha ett prospekt klart under de närmsta dagarna och om någon vill se henne ”live” så säg bara till.

 5. Cia giseleve (nordström) skriver:

  Grattis och lycka tll!!!!!

 6. Malin Karlsson skriver:

  Grattis! Strongt att komma in i Sverige och lycka till!!

  • annikakallse skriver:

   Tack Malin! Jag var inte helt säker på att mitt HP res skulle räcka men det var skönt att komma in redan första gången jag sökte 🙂 tar gärna emot pluggtips, hur långt har du kommit på utbildningen?

   • Malin skriver:

    Gav själv upp högskoleprovet, var för langt ifrån efter de två första försöken. Hur mycket krävdes i år ? Jag har en termin kvar så är klar i slutet av januari. Det är skrämmande nära samtidigt som det ska bli kul! Hmm pluggtips vet jag inte helt, men se till att lära dig fysiologien bra, då kan man resonera sig fram till mycket längre fram. Och ja försök undvik omtentor, de tar bara en massa tid från roligare saker som hästarna 😉

   • annikakallse skriver:

    Jag sökte med 1,65. Omtentor låter onödigt 🙂

 7. Daniela skriver:

  Jätteroligt! Stort grattis! Då ses vi live i höst.
  /Daniela

 8. Camilla Osterman skriver:

  Grattis Annika!!! Lycka till! Så himla kul!! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: